GSD ICT Services B.V.

Voor een snelle en betaalbare computer reparatie in Brunssum en omstreken kiest u natuurlijk voor Computerwinkel Brunssum! Wij repareren computers, laptops, servers, etc. Niet goed = geld terug. 100% tevredenheidsgarantie!
Hours: Mo-Fri 10am-7pm Sa 10am-22pm Su 10am-21pm
Currency accepted: Euro
Payment accepted: Cash, Credit Card
Website:

Kennisbank – Werkgeheugen

Werkgeheugen (RAM)

Als u denkt aan een nieuwe computer, denkt u aan snelheid, veel mensen denken dat de hoeveelheid werkgeheugen een enorm invloed heeft op de prestaties. Echter speelt RAM slechts een rol in de snelheid van uw computer. Zo heeft uw computer bijvoorbeeld genoeg RAM nodig om vlot te kunnen opstarten en dingen verwerken. Maar de snelheid van uw pc gaat niet nóg enorm veel sneller worden naarmate u er RAM bij prikt.

Welke onderwerpen worden er behandeld:

  • RAM, waarom nodig en hoe veel?
  • Soorten RAM
  • Kloksnelheid

RAM, waarom nodig en hoe veel?

Vaak krijgen wij het verzoek om in een nieuwe computer zo veel mogelijk RAM te plaatsen. “Dan is hij lekker snel” zegt men er dan bij. In principe is het minimum dat wij aanraden 4 GB, hiermee heeft u ruim voldoende voor normaal thuisgebruik. Mocht u zwaardere dingen gaan doen, zoals videobewerking en/of gaming raden wij minimaal 8 GB aan, maar 16 GB is verstandig. Indien u graag virtuele omgevingen wilt creëren op uw pc is 32 GB aangeraden, zodat alles soepel loopt.

Soorten RAM.

RAM modules die wij tegenwoordig tegenkomen, zijn:

  • DDR3 DIMM
  • DDR3 SO-DIMM
  • DDR4 DIMM
  • DDR4 SO-DIMM

DIMM is voor desktops, SO-DIMM is voor laptops. Tegenwoordig zullen vrijwel alle nieuwe moederborden met DDR4 (uitgekomen in 2014) werken, DDR3 is iets ouder (uitgekomen in 2007).

werkgeheugen

Kloksnelheid.

Ook een belangrijke factor is de kloksnelheid van het geheugen, hoe sneller deze kloksnelheid, hoe sneller het geheugen iets kan verwerken. Het is afhankelijk van het moederbord hoe snel het RAM maximaal kan zijn. U kunt sneller RAM kopen dan uw moederbord aan kan, de snelheid wordt dan automatisch aangepast. Ook minder snel is uiteraard mogelijk, zo lang u maar let op welke DDR erin moet.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Onderwerpen

Contact met ons opnemen?

De ingevulde gegevens worden versleuteld opgeslagen en na het eerste contactmoment van onze beveiligde serveromgeving verwijderd.

Vul onderstaand uw gegevens in:

 Ja , Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de Privacy verklaring. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u een mail te sturen of te bellen.Waarom bestaande klanten voor ons kiezen?

 

Wij luisteren

De basis van onze dienstverlening is niet het verkopen van zoveel mogelijk producten of vergroten van marges. Wij zijn er om samen met u om tot een klachtgerichte oplossing te komen. Wij streven met ons persoonlijke en kwalitatieve aanpak naar net dat beetje meer.
 

Ervaring

Onze klanten ontvangen de kwaliteit en perfectie die zij verdienen. Volledige aandacht voor de klant, wij denken met u mee!
 

Afterservice

Wij zijn benieuwd naar de reactie van een klant na een reparatie, is er iets niet naar wens kunt u altijd contact opnemen en zullen wij het voor u oplossen!