GSD ICT Services B.V.

Voor een snelle en betaalbare computer reparatie in Brunssum en omstreken kiest u natuurlijk voor Computerwinkel Brunssum! Wij repareren computers, laptops, servers, etc. Niet goed = geld terug. 100% tevredenheidsgarantie!
Hours: Mo-Fri 10am-7pm Sa 10am-22pm Su 10am-21pm
Currency accepted: Euro
Payment accepted: Cash, Credit Card
Website:

Kennisbank – Voeding

Voeding (PSU)

De voeding is als het ware het hart van uw computer, zonder voeding is er geen stroom en dit is nou net een essentieel onderdeel van de computer.

De voeding wordt ook wel vaker een PSU genoemd, dit staat voor Power Supply Unit.

Maar zelfs in voedingen zit enorm veel verschil. Hoe veel watt heeft u nodig? Wilt u een non-modulair, semi-modulair of volledig modulaire voeding? Wat houdt bijvoorbeeld een gold standard in?

Hoe veel Watt?

Het aantal Watts van een voeding is even rekenen. U dient namelijk het maximumverbruik van alle onderdelen hebben, deze bij elkaar optellen en dan nog ongeveer 100 Watt extra (In verband met eventuele toekomstige upgrades). In de meeste computers heeft u met een voeding van 500-600 watt meer dan voldoende. Dan hebben we ook nog rekening gehouden met een krachtige videokaart.

Wilt u zeker weten dat u de juiste voeding heeft? Gebruik dan ook eens PCPartPicker.com om te bekijken of uw set-up wel compatibel is! Uiteraard staan wij ook altijd klaar om advies te geven.

Modulair, wat houdt dit in?

U kunt op dit gebied 3 soorten voedingen kopen:

  • Volledig Modulair
  • Semi-Modulair
  • Non-Modulair

Dit houdt eigenlijk in hoe veel van de kabels u los kunt trekken van de voeding. Bij een volledig modulaire voeding kunt u ALLE kabels lostrekken, dit is ideaal voor systeembouwers die zo min mogelijk kabels willen zien of een kleine computerkast willen hebben.

Een semi-modulaire voeding houdt in dat de ATX Kabel (Stroom voor het moederbord) vast zit, vaak ook wat andere nodige kabels (Zoals CPU) en in veel gevallen alle andere kabels losgetrokken kunnen worden.

Een non-modulaire voeding ziet u bij vrijwel alle goedkope voedingen, hier kunt u GEEN van de kabels lostrekken. U krijgt een voeding met een bulk kabels die eruit komt en hier moet u het mee doen. Met deze voeding is het moeilijker om een computer overzichtelijk en “schoon” te laten uitzien vanbinnen.

voeding

De voedings standaarden.

U ziet het vast wel eens staan, termen zoals “80+ Bronze”

Eigenlijk is dit hetzelfde als de energielabels bij apparaten. Koopt u een A++ product, dan is deze veel zuiniger dan een B product.

Bij voedingen zijn er de volgende ratings:

  • Basic
  • Bronze
  • Silver
  • Gold
  • Platinum

Platinum voedingen zijn vaak enorm duur. Bij een krachtige computer is een 80 Plus Gold wel aangeraden.

PCPartPicker.com

Het is het meest eenvoudige om uw gehele set-up in te voeren bij PCPartPicker.com, deze controleert of alle onderdelen goed met elkaar samenwerken.

Heeft u nog meer vragen over voedingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Onderwerpen

Contact met ons opnemen?

De ingevulde gegevens worden versleuteld opgeslagen en na het eerste contactmoment van onze beveiligde serveromgeving verwijderd.

Vul onderstaand uw gegevens in:

 Ja , Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de Privacy verklaring. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u een mail te sturen of te bellen.Waarom bestaande klanten voor ons kiezen?

 

Wij luisteren

De basis van onze dienstverlening is niet het verkopen van zoveel mogelijk producten of vergroten van marges. Wij zijn er om samen met u om tot een klachtgerichte oplossing te komen. Wij streven met ons persoonlijke en kwalitatieve aanpak naar net dat beetje meer.
 

Ervaring

Onze klanten ontvangen de kwaliteit en perfectie die zij verdienen. Volledige aandacht voor de klant, wij denken met u mee!
 

Afterservice

Wij zijn benieuwd naar de reactie van een klant na een reparatie, is er iets niet naar wens kunt u altijd contact opnemen en zullen wij het voor u oplossen!