GSD ICT Services B.V.

Voor een snelle en betaalbare computer reparatie in Brunssum en omstreken kiest u natuurlijk voor Computerwinkel Brunssum! Wij repareren computers, laptops, servers, etc. Niet goed = geld terug. 100% tevredenheidsgarantie!
Hours: Mo-Fri 10am-7pm Sa 10am-22pm Su 10am-21pm
Currency accepted: Euro
Payment accepted: Cash, Credit Card
Website:

Kennisbank – De Videokaart

Videokaart (GPU)

Indien u een computer wilt die vloeiend 4K video kan afspelen, video’s kan renderen en/of waarmee u games kunt spelen heeft u een videokaart nodig. Maar welke videokaart is geschikt en waar dient u op te letten bij aankoop van en videokaart?

Nvidia of AMD?

Net als bij processors komt u bij videokaarten voor de eerste keuze te staan, de fabrikant: Pakt u een videokaart van Nvidia of van AMD? AMD is hier wederom de goedkopere variant, Nvidia is een stuk prijziger. Echter is het verschil in kwaliteit bij de videokaarten iets minder groot dan bij de processors. AMD maakt degelijke videokaarten met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Zie het als een Samsung VS Apple telefoon, waarbij AMD Samsung is en Nvidia Apple. De Apple’s zijn vaak net iets gelikter en luxer, maar hebben hevige competitie van Samsung die vaak Apple al weet te overtreffen in een aantal dingen.

Beide merken zijn een goede keuze!

Een ruime keuze, maar waarvoor geschikt?

beter

Videogeheugen, hoe veel heeft u nodig?

U zult zien dat u in veel gevallen kunt kiezen tussen 2 GB, 3GB, 4 GB, 6 GB, 8 GB of misschien zelfs 11 GB videogeheugen. Maar hoe veel heeft u nodig?

2 GB lijkt misschien wel ERG weinig in vergelijking met 11 GB, maar in veel gevallen valt dit nog best mee. Indien u normale games speelt en dit niet per se op de hoogste settings wilt spelen, zult u aan 2 GB videogeheugen voldoende hebben. Voor de meeste gamers wordt echter 4 GB aangeraden. 6 GB en daarboven is voor gamers die de hoogste settings willen.

Blower style koeling of open air?

Wij raden ten alle tijden een open air GPU aan. Deze vereist in veel gevallen dat er genoeg ventilators aan de binnenkant van uw pc dienen te zitten gezien het warmer wordt. Een Blower style blaast de warme lucht van de GPU naarbuiten. Echter krijgt u met een open air GPU rond de 10% betere performance en in 99% van de gevallen kan de computer de extra hitte wel aan.

Mining

Tegenwoordig worden er veel soorten cryptomunten “gemined” met videokaarten. Dit heeft gezorgd voor een enorm tekort in de high-end videokaarten markt. Helaas zorgt dit ervoor dat de prijzen van videokaarten momenteel ENORM hoog liggen en dat vermoedelijk de nieuwe releases van videokaarten een hogere standaardprijs gaan krijgen.

Bent u dus van plan een high-end (Gaming) PC te kopen? Besef dan wel dat de prijzen om deze reden een stuk hoger zullen liggen dan normaal.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Onderwerpen

Contact met ons opnemen?

De ingevulde gegevens worden versleuteld opgeslagen en na het eerste contactmoment van onze beveiligde serveromgeving verwijderd.

Vul onderstaand uw gegevens in:

 Ja , Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de Privacy verklaring. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u een mail te sturen of te bellen.Waarom bestaande klanten voor ons kiezen?

 

Wij luisteren

De basis van onze dienstverlening is niet het verkopen van zoveel mogelijk producten of vergroten van marges. Wij zijn er om samen met u om tot een klachtgerichte oplossing te komen. Wij streven met ons persoonlijke en kwalitatieve aanpak naar net dat beetje meer.
 

Ervaring

Onze klanten ontvangen de kwaliteit en perfectie die zij verdienen. Volledige aandacht voor de klant, wij denken met u mee!
 

Afterservice

Wij zijn benieuwd naar de reactie van een klant na een reparatie, is er iets niet naar wens kunt u altijd contact opnemen en zullen wij het voor u oplossen!